17.3.2015

Mattoa mä metsästän, tahdon saada suuren!

Lähes viiden Tampere-vuoden jälkeen ollaan huhtikuussa muuttamassa uuteen kotiin Helsinkiin. Muutto tuo mukanaan kaikenlaista, uusien fiilisten ja urheilusuoritusten lisäksi myös tarvetta uusille hankinnoille. Ollaan menty samoilla roinilla aika kauan, joten jo ihan käytännön syistäkin täytyy joitain asioita uusia. Tietty täytyy tunnustaa, että osa tulevista uusista hankinnoista tehdään puhtaasti tyylisyistä. ;)

Nyt olen etsiskellyt meille tässä muutamat viikot uutta suurta mattoa olohuoneeseen. Tällä hetkellä meiltä löytyy vanha Ikean valkoinen hapsumatto, se suorastaan kliseinen vaihtoehto. Astmaatikolle hapsumatto on todella epäsopiva, mutta jos sitä jaksaa tampata ja imuroida tarpeeksi usein, kyllä sen kanssa pystyy elämään.

Nyt kuitenkin haluamme hapsuista eroon ja haussa on kaunis ja ohut puuvillamatto. Vaihtoehtoina meillä on seuraavia Ellokselta, Hobby Hallista ja House Doctorilta...



Mattokisaa johtavat tällä hetkellä nämä kaksi ylläolevaa. Olin jo tilaamassa tuota vasemmanpuoleista, mutta sitten rupesin pohtimaan, että onko kuvio liian tiheää kuviollisten verhojen pariksi. Oon tosi tylsä sisustaja ja pelkään yhdistää printtejä kovin räikeästi! Muuten matto olisi täydellinen niin hinnalta, materiaalilta ja kuviolta. Myös toimituksen saa vasta toukokuun puoliväliin eli voisimme tilata sen suoraan Helsingin päähän.

Oikeanpuoleinen on toinen tosi vahvoilla oleva, mutta mietin, onko tuo harmaa pohja liian tumma? Meillä on tällä hetkellä melko pitkälti vaaleita ja valkoisia mattoja, joten vaaleanharmaa tuntuu kauhean tummalta :D Voi oisipa tuosta värit toisinpäin -versio, eli valkoisella pohjalla harmaata kuviota niin ongelma ratkeisi heti.



Kuitenkin vastoin kaikkia odotuksia, rakastuin tähän vasemmanpuoleiseen tumman turkoosiin kaunokkiin. Se on liian tumma, näistä kaikista kallein ja väärää materiaalia (villaa), joten täysin hakoteillä ollaan. Silti se houkuttelee, damn it :D Oikeanpuoleinen valkopohjainen "heimokuvioitu" kaveri on ollut ostoslistalla kauan, mutta sen kanssa olen päätynyt samoihin ajatuksiin verhojen kanssa riitelemisestä.

Lattioista sen verran, että ne ovat tummanruskeaa laminaattia. Koskaan en ole elänyt niin tummien lattioiden kanssa, niin on vaikeaa ajatella mattojakaan niiden kannalta. Toisaalta, en halua sisustaa vain tätä tulevaa kämppää koska kuka tietää, jos se vaikka vaihtuu jo tämän saman vuoden aikana uuteen? Etsin kestävää, kaikkialle sopivaa ratkaisua joka ei ole tylsä...

Täytyyköhän luovuttaa, tilata tuo ensimmäinen vaihtoehto ja tarvittaessa sitten ripustaa verhoiksi jotain yksiväristä? Tällä hetkellä meidän nykyisessä olohuoneessa roikkuu turkoosit Vallilan Mandariini-kuosiset verhot.

8 kommenttia:

  1. Noi kaksi ekaa mattoa on kyllä ihanat ja varsinkin vasemman puolinen! <3 :-)

    therewillbesunshine-emilia.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se taitaa olla nyt todennäköisin vaihtoehto :)

      Poista
  2. Hei Katri,

    Mun lempparimatto on tuo kakkonen.

    Sinulle on bloggissani haaste, käythän kurkkaamassa: http://www.inspiremesunday.blogspot.ae :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Vitsit, mä en oo vieläkään tehnyt päätöstä! Oii, tuun kurkkaamaan, kiitos!

      Poista
  3. MItkä noi matot on? Linkkejä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainitsin paikat postauksessa, varmasti löytyy heti kun katsot kyseiset sivut :) Eli Ellos, Hobbyhall ja merkki nimeltä House Doctor!

      Poista
  4. Villa on kuulemma tosi hyvä matsku mattoon. Mun äitillä on eteisessä ikean villamatto ja kestää hyvin likaantumatta. Pesivät sen kerran painepesurilla eikä käynyt mitään pahaa :D

    Hih, löysin muuten sun blogin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo muuten on tosi hyvä mutta ei suositella astmaatikoille, samoin kuin villatuotteita muutenkaan :( Ne kerää itseensä sinne väleihin niin paljon pölyä, vaikka tiukasti kerääkin, ja sitten atooppiselle iholle ei sovi ollenkaan. Tosin en mä varmaan ollu hieromassa ihoani siihen mattoon jos ei jalkapohjia lasketa :D

      Hihiii <3

      Poista

Jätäthän kommenttia, aurinkoinen!